Politie bekijkt mogelijk verband dode vrouw Rijswijk en zelfmoord

Politie bekijkt mogelijk verband dode vrouw Rijswijk en zelfmoord

Geplaatst op 14 juni 2023, om 14:40 uur

RIJSWIJK – De politie onderzoekt of de vondst van een dode vrouw (36) dinsdag in een woning in Rijswijk en een zelfmoord eerder die dag verband houden met elkaar. “Er wordt rekening gehouden met diverse scenario’s.”

Het lichaam van de vrouw werd dinsdag rond 17.45 uur gevonden in haar huis in de Mandolinestraat. Agenten waren naar de woning gegaan na een melding dat de bewoonster niet opendeed na aanbellen.

De burgemeester van Rijswijk, Huri Sahin die zelf in de wijk woont, noemt het woensdag in een filmpje op Twitter “intens verdrietig” en een “enorme schok”. “Alles wijst erop dat het om een gezinsdrama gaat”, aldus Sahin. “Deze gebeurtenis doet veel met de buurtbewoners, met heel Rijswijk en met mij als burgemeester.”

In de woning waar de vrouw gevonden werd, was ook een jong kindje aanwezig dat is opgevangen door de politie en veilig is, aldus de burgemeester. “De gedachte wat het kind heeft doorstaan is echt hartverscheurend”, aldus Sahin. Ook twee andere kinderen zijn veilig opgevangen, zij verblijven bij vrienden of familie.

In 2010 doodde een toen 27-jarige man in dezelfde straat zijn partner en hun vierjarige zoontje. “Het doet heel veel met de buurtbewoners wat er hier is gebeurd. Ook omdat er een soortgelijke situatie een aantal jaren geleden heeft plaatsgevonden. Ik kan me het gevoel van onze buurtbewoners heel goed invoelen.”