Bejaarde man deze keer wel veroordeeld voor ontucht met buurmeisje (13)

Bejaarde man deze keer wel veroordeeld voor ontucht met buurmeisje (13)

Geplaatst op 14 juni 2023, om 16:04 uur

BENEDEN-LEEUWEN – Een 77 jarige man uit Beneden-Leeuwen is veroordeeld voor ontucht met zijn 13-jarige buurmeisje. Hoewel er twee jaar eerder ook al een incident was geweest, leidde dat destijds niet tot aangifte.

De bejaarde man ontkende tijdens de rechtszitting dat hij het meisje had aangeraakt, maar zijn DNA werd gevonden op haar pyjama, op dezelfde plekken waar zij beweerde dat hij haar had aangeraakt. Het voorval vond plaats in maart 2021 in een ander dorp in de gemeente West Maas en Waal, waar de man destijds woonde.

De moeder van het slachtoffer deed altijd de deur op slot uit angst voor de man, ook vanwege het incident van twee jaar eerder. Op de bewuste dag kwam de man binnen en vroeg toestemming om in de tuin te zoeken. Na enige tijd begon hij het meisje lastig te vallen, waarbij hij haar vasthield en haar borsten en billen betastte. De man ontkende alle beschuldigingen, maar zijn DNA op de pyjama van het meisje werd verklaard doordat ze vaak bij hem en zijn vrouw thuis was en met de honden speelde.

De rechtbank veroordeelde de man tot een taakstraf van 150 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden met een proeftijd van twee jaar, een contactverbod en een betaling van 750 euro smartengeld aan het slachtoffer. Het meisje gaf aan dat ze nog steeds veel last heeft van het incident en hulp heeft gezocht.