Man (21) verdronken bij reddingspoging op Vinkeveense Plassen

Man (21) verdronken bij reddingspoging op Vinkeveense Plassen

Geplaatst op 13 juni 2023, om 10:04 uur

VINKEVEEN – Een 21-jarige zwemmer uit Amsterdam is overleden nadat hij maandagavond in de problemen was geraakt op de Vinkeveense Plassen. Volgens getuigen zou hij een andere zwemmer, een 25-jarige man uit Le Havre (Frankrijk), te hulp zijn geschoten. Daarbij raakte hij zelf in moeilijkheden en verdronk hij.

De politie gaat uit van een ongeval. Het andere slachtoffer ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 21.00 uur in de Vinkeveense Plassen, bij een van de Zandeilanden. Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht ging het om een paniekerige situatie. “Het was lang onduidelijk of het om zwemmers, opvarenden van een boot of duikers ging.”