Ouders laten kindje (2) voor de tweede keer achter in snikhete auto

Ouders laten kindje (2) voor de tweede keer achter in snikhete auto

Geplaatst op 10 juni 2023, om 14:09 uur

ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna (Noord-Holland) heeft de politie op vrijdagmiddag een 2-jarig kindje gered uit een Duitse auto. Het kind zat alleen in de auto, die volledig afgesloten was en in de volle zon geparkeerd stond.

Wijkagent Bas Dirkmaat deelde op Instagram dat de sleutels van de auto op de bestuurdersstoel lagen en dat het zichtbaar niet goed ging met het kindje. Het was duidelijk dat er direct actie ondernomen moest worden.

Om het kindje te redden, werd een raampje van de auto ingeslagen. Een nabijgelegen autobedrijf kwam te hulp en wist de sleutels uit de auto te halen. Volgens Dirkmaat is het kindje inmiddels weer in goede gezondheid. Opmerkelijk genoeg is dit al de tweede keer dat de ouders hun kind achterlaten in een afgesloten auto, aldus de wijkagent.