Snelweg afgesloten vanwege autobrand, brand overgeslagen naar de berm

Snelweg afgesloten vanwege autobrand, brand overgeslagen naar de berm

Geplaatst op 10 juni 2023, om 14:31 uur

ARNHEM – Door een autobrand is de A12 ter hoogte van de afslag Ede Oost en Wolfheze volledig dicht. Het verkeer vanaf Utrecht moet vanuit Wageningen richting de A50 om door te kunnen naar Arnhem.

Even na 13:50 uur kwam de melding van de autobrand binnen bij de meldkamer. Ter plekke woedt een autobrand waarbij veel rook vrijkomt en over de snelweg trekt. Ook is de brand overgeslagen naar de berm en daarom is opgeschaald naar grote brand.

Er stond volgens de ANWB om 15.00 uur ongeveer 8 kilometer file, goed voor 86 minuten vertraging. De andere kant van de snelweg is wel open, maar ook daar staat een file. Die is goed voor een klein kwartier vertraging.