Zeker twee personen betrokken bij neerleggen pakketjes Arnhem

Zeker twee personen betrokken bij neerleggen pakketjes Arnhem

Geplaatst op 9 juni 2023, om 07:56 uur

ARNHEM– De politie vermoedt dat er in ieder geval twee personen betrokken zijn bij het neerleggen van twee verdachte pakketjes bij een winkelcentrum in Arnhem-Zuid. De pakketjes werden donderdagochtend tussen 06.00 en 06.30 uur ontdekt bij twee verschillende eetcafés.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de pakketjes weggehaald. Het winkelcentrum was enige tijd afgezet. De politie onderzoekt wie de pakketjes heeft neergelegd en met welke reden. Of ze explosieven bevatten kon een woordvoerder van de politie niet zeggen.

Bij beide eetgelegenheden is eerder verschillende keren sprake geweest van brandstichting. Het is onduidelijk of de zaken verband houden met elkaar.

Foto’s: Roland Heitink