VIDEO: Nederlands kind gewond geraakt na aanval met mes op Franse speelplaats

VIDEO: Nederlands kind gewond geraakt na aanval met mes op Franse speelplaats

Geplaatst op 8 juni 2023, om 16:13 uur

BUITENLAND – Donderdagochtend vond er een steekpartij plaats in een kinderspeelplaats in Annecy, Frankrijk, waarbij vier kinderen gewond raakten. Een van de gewonde kinderen heeft de Nederlandse nationaliteit.

Volgens Franse media verkeren twee kinderen en een volwassene in levensgevaar. Een van de kinderen is overgebracht naar een ziekenhuis in Genève, ongeveer 30 kilometer ten noorden van Annecy. Diepe shock heeft tientallen kinderen in het park geraakt. Er zou ook een gewond kind met de Britse nationaliteit zijn, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken moet de identiteit nog bevestigen. Volgens Franse media is het betreffende kind 22 maanden oud.

De verdachte van de steekpartij is een Syrische man die de vluchtelingenstatus in Zweden heeft verkregen. Hij was al sinds 2013 in Zweden en heeft in november asiel aangevraagd in Frankrijk, wat is afgewezen. Hij zou niet bekend zijn bij de Franse politie en legaal naar Frankrijk zijn gereisd. Getuigen in het park meldden dat de man Engels sprak en verward leek. Hij zou vaak in het park zijn gezien en soms dagenlang op een bankje hebben gezeten. De man werd snel overmeesterd en verwond door de politie, die binnen vier minuten ter plaatse was na de melding van het incident.

LET OP, BEELDEN KUNNEN ALS SCHOKKEND WORDEN ERVAREN

https://twitter.com/stafamou_212/status/1666768577817374722?s=20