Joran van der Sloot donderdag uitgeleverd aan VS

Joran van der Sloot donderdag uitgeleverd aan VS

Geplaatst op 7 juni 2023, om 08:02 uur

LIMA – Joran van der Sloot, de hoofdverdachte in de verdwijningszaak van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005, wordt tijdelijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Het hooggerechtshof in Peru meldt op Twitter dat de 35-jarige Nederlander donderdag wordt overgedragen aan agenten van de Amerikaanse FBI. Van der Sloot probeerde tevergeefs zijn uitlevering aan te vechten.

Van der Sloot zit in Peru een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruviaanse Stephany Flores in 2010. In de Verenigde Staten is hij aangeklaagd wegens fraude en afpersing. Volgens het Amerikaanse OM heeft hij in 2010, net voordat hij naar Peru ging, 25.000 dollar (ruim 23.000 euro) in contanten aangenomen van de familie van Holloway. In ruil zou hij hen naar het lichaam van Natalee leiden. Van der Sloot werd als laatste met het 18-jarige meisje gezien voordat ze verdween tijdens een schoolreisje op Aruba.

Na het proces in de VS moet hij terug naar Peru om het restant van zijn straf uit te zitten.