Duitse trucker ziet file niet, Nederlander met camper omgekomen

Duitse trucker ziet file niet, Nederlander met camper omgekomen

Geplaatst op 5 juni 2023, om 23:47 uur

DELMENHORST – Een 60-jarige man uit Nederland is maandagochtend om het leven gekomen door een aanrijding in Duitsland. Hij stond met zijn camper in een file in de buurt van Bremen. Een vrachtwagenchauffeur zag de opstopping te laat en reed op de stilstaande voertuigen in.

Een 60-jarige vrouw uit Nederland, die naast de bestuurder van de camper zat, is volgens de Duitse politie zwaargewond geraakt. Zij is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht en verkeert in kritieke toestand.

Het ongeluk gebeurde bij de plaats Wildeshausen, tussen Bremen en Osnabrück. Daar wordt aan de weg gewerkt. De vrachtwagenchauffeur, een 41-jarige Duitser, botste zonder te remmen op de file. De beide Nederlanders raakten bekneld in de camper en werden door hulpdiensten uit het voertuig gehaald. De bestuurder bleek toen al overleden.