Explosie bij woning in Rotterdam, ook een ‘knal’ bij bedrijfspand

Explosie bij woning in Rotterdam, ook een ‘knal’ bij bedrijfspand

Geplaatst op 6 juni 2023, om 08:54 uur

ROTTERDAM – Bij een portiek aan de Eric Kropstraat in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag even voor 03.45 uur een explosie geweest. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt bij de ontploffing in de wijk Feijenoord. Rond hetzelfde tijdstip hoorden buurtbewoners volgens de politie ook een knal bij een bedrijfspand in de Joost van Geelstraat, in de wijk Delfshaven. Daar brak een klein brandje uit, maar waren ook geen slachtoffers.

De deur van de portiekwoningen is beschadigd. Mogelijk zijn er een of meerdere scooters bij het incident betrokken, meldt de politie. De schade aan het getroffen gebouw in de Joost van Geelstraat is volgens de politie beperkt gebleven.

Er is op beide plekken een onderzoek ingesteld en getuigen worden opgeroepen zich te melden. Mochten er opnames zijn gemaakt van de voorvallen, dan kunnen die bij de politie worden aangeleverd.

De regio Rotterdam heeft de afgelopen maanden te maken met een groot aantal explosies. Dit jaar waren er al meer dan vijftig ontploffingen en dat zijn er meer dan in heel vorig jaar. De explosies worden in verband gebracht met ruzies in het drugsmilieu.