Appartementencomplex onbewoonbaar na brand

Appartementencomplex onbewoonbaar na brand

Geplaatst op 4 juni 2023, om 13:04 uur

AMSTERDAM – De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen voorlopig niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

In het complex aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost brak zaterdagavond rond 20.00 uur een zeer grote brand uit. Het bouwwerk is volgens de brandweer zodanig beschadigd geraakt, dat de bewoners niet veilig kunnen terugkeren naar hun woningen.

De waterschade die is ontstaan, is zodanig dat de elektriciteit nog niet kan worden hersteld. De technische installatie is ernstig beschadigd en zal vervangen moeten worden. Het dak is volledig verwoest door de brand en de gevel moet op bepaalde plekken worden hersteld. Hoelang het herstel gaat duren, is nog onduidelijk.

Foto’s en Video: Michel van Bergen / Mizzle Media

Lees ook: UPDATE: Zeer grote brand bij flatgebouw

Door: ANP