UPDATE: Zeer grote brand bij flatgebouw

UPDATE: Zeer grote brand bij flatgebouw

Geplaatst op 3 juni 2023, om 20:56 uur

AMTERDAM – Bij een uitslaande brand in een appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost komt veel rook vrij, meldt de brandweer. Door de grote rookontwikkeling is het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, uit voorzorg afgesloten.

De brand, die zaterdagavond omstreeks 20.00 uur uitbrak, woedt op de bovenste verdieping van het gebouw en breidde zich uit. Meerdere appartementen staan in brand. De brandweer, aanwezig met meerdere blusvoertuigen, heeft het gebouw inmiddels geheel geëvacueerd. Omstreeks 21.30 uur meldde de brandweer dat de brand en rookontwikkeling aan het afnemen zijn.

Er zijn nog geen berichten over slachtoffers. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Mensen die last hebben van de de rook, wordt gevraagd ramen en deuren uit voorzorg te sluiten.

Foto’s en Video: Michel van Bergen / Mizzle Media