Twee mensen aangehouden na explosie in woning

Twee mensen aangehouden na explosie in woning

Geplaatst op 28 mei 2023, om 21:04 uur

SITTARD – De politie heeft een 31-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Geleen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een explosie bij een woning aan de Mercuriusstraat in Sittard, zondagochtend. Het tweetal is zondag in hun woonplaats aangehouden en naar het politiebureau gebracht, heeft de politie laten weten.

Rond 6.30 uur ontplofte bij de woning een explosief. Niemand raakte gewond. De politie startte direct met een onderzoek, waarbij later zondag de twee verdachten werden opgepakt. Vooralsnog is onduidelijk waarom het explosief daar is neergelegd. De Mercuriusstraat is een straat met vooral woonhuizen.

Volgens De Limburger is de aanslag gepleegd op de woning van de 29-jarige Wesly N. Hij zou volgens de krant zelf verdachte zijn in een liquidatieonderzoek. De liquidatieverdachte zou in 2020 via de versleutelde chatdienst EncroChat een moord hebben beraamd op iemand met wie hij al langer ruzie had. Na anderhalf jaar voorarrest veroordeelde de rechtbank hem tot 3,5 jaar gevangenisstraf, maar N. ging volgens de krant in hoger beroep en mag het proces in vrijheid afwachten.

Een woordvoerder van de politie wilde dit bericht zondag “bevestigen noch ontkennen”. De politie is op zoek naar mensen die iets gezien hebben of mogelijk camerabeelden hebben.