Vermoedelijk ontvoerde man in Spanbroek gevonden in Beverwijk

Vermoedelijk ontvoerde man in Spanbroek gevonden in Beverwijk

Geplaatst op 28 mei 2023, om 21:25 uur

BEVERWIJK  – De man die vrijdagmiddag vermoedelijk werd ontvoerd uit het Noord-Hollandse Spanbroek is maandag gevonden in Beverwijk, meldt de politie. Hij wordt medisch onderzocht en daarna verhoord. “We bedanken echt iedereen die met ons mee heeft gezocht, het waren er velen!”, aldus de politie.

De man is gevonden op de Breestraat in het centrum van Beverwijk, vlak bij het station, aldus een woordvoerder van de politie. Hij werd in zijn eentje en op straat gevonden. De man maakte een verwarde indruk, maar had geen uiterlijke verwondingen, aldus de woordvoerder. Pas na het verhoor van de man kan de politie uitsluitsel geven over of er daadwerkelijk sprake is geweest van een ontvoering.

De man is een buitenlander die Engels of Duits spreekt. Meer details over zijn identiteit deelt de politie niet, ook omdat “zijn naasten nog niet bereikt zijn”, aldus de woordvoerder.

De man stapte vrijdagmiddag rond 14.20 uur onder dwang in een auto aan de Herenweg. Een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering stond hij op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg in Spanbroek. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in het nabijgelegen Heerhugowaard twee mannen aangehouden. Zij zitten maandag nog vast totdat er uitsluitsel is over hun rol bij de eventuele ontvoering, aldus de zegsman van de politie.