Twee vrouwen uit Goes opgepakt vanwege voorbereiden mensensmokkel

Twee vrouwen uit Goes opgepakt vanwege voorbereiden mensensmokkel

Geplaatst op 25 mei 2023, om 11:20 uur

HOOGERHEIDE – Twee Nederlandse vrouwen van 24 en 21 jaar uit Goes zijn opgepakt vanwege het voorbereiden van mensensmokkel, meldt de Koninklijke Marechaussee. Ze zitten volgens een woordvoerder nog vast. Wat hun rol precies is, wordt onderzocht.

Afgelopen dinsdag werden al twee mannen van 24 jaar en een vrouw van 21 jaar opgepakt in hetzelfde onderzoek. Een van hen is aangehouden in Goes. Het drietal zou vervoer hebben geregeld voor mensensmokkel. De woordvoerder meldt dat deze drie verdachten inmiddels zijn vrijgelaten. Hij verwacht momenteel niet nog meer aanhoudingen. “Er kunnen wel meer aanhoudingen komen als uit onderzoek blijkt dat er meer mensen betrokken zijn bij de voorbereidingen.”

De marechaussee startte het onderzoek naar mensensmokkel afgelopen januari met het Openbaar Ministerie (OM). Bij de transporten zouden bussen van verhuurbedrijven zijn gebruikt om materialen naar Frankrijk te vervoeren waarmee migranten via het Kanaal naar Engeland zouden kunnen gaan. De marechaussee vermoedt dat de transporten vorige zomer plaatsvonden.

Door: ANP