Kroatische media: drie inzittenden Nederlands vliegtuig omgekomen

Kroatische media: drie inzittenden Nederlands vliegtuig omgekomen

Geplaatst op 21 mei 2023, om 17:00 uur

SENJ – In Kroatië is zaterdag een vliegtuigje met Nederlanders neergestort, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag na berichtgeving van Kroatische media. De Kroatische hoofdinspecteur voor de luchtvaart, Danko Petrin, zou aan het Kroatische persbureau HINA hebben laten weten dat alle drie de inzittenden zijn omgekomen.

Volgens Petrin stonden er op de passagierslijst drie Nederlanders. De slachtoffers moeten nog officieel worden geïdentificeerd om te bevestigen dat dit klopt.

De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei eerder dat de omgeving waar het vliegtuigje is gevonden erom bekendstaat dat er landmijnen liggen. “De uitgezonden hulpploegen moeten hierom voorzichtig te werk gaan”, aldus de woordvoerder.

Het sportvliegtuigje was zaterdag onderweg van de Sloveense stad Maribor naar de Kroatische stad Pula, aldus het Kroatische persbureau HINA. Rond 12.30 uur verdween het van de radar op de berg Kapeli in de provincie Lika-Senj, meldde de Kroatische bergreddingsdienst HGSS. Met ruim 120 mensen, een drone en een helikopter is in de bosrijke omgeving naar het vliegtuig gezocht. Zaterdagavond iets na 19.15 uur werd het toestel gevonden.

De oorzaak van de crash is nog niet bekend. Volgens het Kroatische persbureau hing er die middag een dichte mist die het zicht mogelijk bemoeilijkte. Volgens Petrin kan de oorzaak nog niet worden vastgesteld. Hij zei dat slechte weersomstandigheden niet automatisch betekenen dat dit de oorzaak van de crash is.