Politie toont binnenkort beelden verdachten bestormen AZ-tribune

Politie toont binnenkort beelden verdachten bestormen AZ-tribune

Geplaatst op 20 mei 2023, om 16:36 uur

ALKMAAR – De politie in Alkmaar verwacht binnenkort beelden openbaar te maken van mensen die betrokken waren bij de ongeregeldheden donderdagavond na de wedstrijd tussen AZ en West Ham United. Wie daar bij was kan zichzelf melden en zo voorkomen dat de beelden worden getoond, laat de politie zaterdag weten.

Aan het einde van de door AZ verloren wedstrijd om een finaleplaats voor de Conference League zocht een groep mensen in het AFAS Stadion de confrontatie met supporters van West Ham. Op die tribune zaten ook familieleden, partners en vrienden van spelers en begeleiders van West Ham United.

Er zijn toen geen aanhoudingen verricht. De inzet van de politie was vooral gericht op het herstellen van de openbare orde en veiligheid, zei een woordvoerder al eerder.

Beelden gedeeld

Van het gebeuren zijn beelden gedeeld met de politie. Een opsporingsteam is inmiddels druk bezig met het koppelen van verdachten aan strafbare feiten. “Hoewel een groot deel van de verdachten een capuchon over het gezicht had getrokken of andere gezichtsbedekking had, is de politie blij met alle beelden die tot nu toe zijn gedeeld.” De politie roept mensen die informatie hebben over of beelden hebben van de relschoppers op zich te melden.

Een week eerder werden in het stadion in Londen waar West Ham United en AZ tegen elkaar speelden juist familieleden en vrienden van AZ-spelers en begeleiders aangevallen toen zij juichten om een doelpunt. AZ verloor toen met 2-1. Begin mei werden 154 AZ-aanhangers aangehouden. In de metro op weg naar de wedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA zongen zij antisemitische liederen.