Meisje (5) omgekomen door ongeluk met kampioenswagen

Meisje (5) omgekomen door ongeluk met kampioenswagen

Geplaatst op 20 mei 2023, om 16:03 uur

YERSEKE – Bij een ongeluk in Yerseke in Zeeland is zaterdag een meisje van 5 jaar oud uit de gemeente Kapelle om het leven gekomen. Volgens de politie zat ze samen met andere mensen op een kampioenswagen toen het ongeluk gebeurde. Ze zou van deze ‘platte kar’ zijn gevallen, zegt de secretaris van Voetbal Vereniging Yerseke (VV Yerseke). Volgens de club gaat het niet om een van zijn leden.

Het ongeluk gebeurde volgens de politie rond 14.30 uur vlak bij de rotonde aan de Welleweg. De vrachtwagen was op weg naar de voetbalvereniging voor de huldiging van een meisjesteam dat kampioen was geworden. Vanwege het ongeluk heeft VV Yerseke alle komende wedstrijden gestaakt.

De Welleweg is afgesloten voor al het verkeer en de gemeente heeft hekken en schermen geplaatst op de plek van het ongeluk. Hoe het heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De politie onderzoekt de zaak nog. Voor de betrokkenen is slachtofferhulp geregeld.

Er gaat vaker iets mis met kampioenskarren. Vorig jaar mei raakten twintig mensen gewond toen een platte wagen achter een tractor in Losser (Overijssel) omsloeg. Op de kar stonden leden van de plaatselijke voetbalclub om een kampioensfeest te vieren. Vier van hen moesten naar het ziekenhuis.

Door: ANP