Flinke rookwolken bij grote brand: twee loodsen in lichterlaaie

Flinke rookwolken bij grote brand: twee loodsen in lichterlaaie

Geplaatst op 20 mei 2023, om 17:34 uur

APELDOORN – Op zaterdagmiddag braken er in Apeldoorn branden uit in twee gebouwen aan de Veenhuizerweg, waarbij de vlammen metershoog opstegen. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldde dat twee loodsen in brand stonden. De dikke zwarte rookwolken waren van kilometers afstand te zien.

De hulpdiensten werden rond 17.00 uur gealarmeerd over de brand. De brandweer reageerde snel en schaalde de situatie op naar ‘zeer grote brand’, wat betekent dat extra blusmateriaal nodig is. Op beelden is te zien dat er van één loods weinig overbleef na de brand.

Het vuur veroorzaakte dikke zwarte rookwolken die richting de wijk Osseveld trokken. De veiligheidsregio adviseerde mensen om ramen en deuren te sluiten en de afzuiging in hun woning uit te schakelen. Voorlopig ondervond het verkeer op de naastgelegen snelweg A50 nog weinig hinder van de brand.

De hulpdiensten waarschuwden dat er mogelijk asbest in de rook aanwezig was. Ze wezen er ook op dat er nog toeschouwers zich in de rook bevonden om naar de brand te kijken.