Hooligans FC Groningen bedreigden agenten en vrouwen in privétijd

Hooligans FC Groningen bedreigden agenten en vrouwen in privétijd

Geplaatst op 19 mei 2023, om 17:55 uur

GRONINGEN – Hooligans van FC Groningen hebben politieagenten en hun vrouwen en naasten in hun privétijd bedreigd en geïntimideerd. De recherche onderzoekt de zaak. Dat bevestigt de politie Noord-Nederland na vragen van Dagblad van het Noorden.

Het gaat onder meer om bedreigingen tegen agenten die als supportersbegeleiders ingezet worden bij thuis- en uitwedstrijden van FC Groningen. Om hoeveel agenten en hun families het gaat en over de aard van de bedreigingen tegen hen, wil de politiewoordvoerder in verband met het onderzoeksbelang niets zeggen.

Er zijn volgens haar nog geen aanhoudingen verricht. Het speuren naar verdachten van deze bedreigingen en intimidaties loopt nog.