Beautysalon gesloten na vondst explosief

Beautysalon gesloten na vondst explosief

Geplaatst op 19 mei 2023, om 18:19 uur

UTRECHT –  Een beautysalon op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is voor dertig dagen gesloten nadat vrijdagochtend voor de deur een explosief was gevonden, meldt de gemeente Utrecht. De salon moest al eerder tijdelijk dicht na een beschieting in februari.

“Gelet op de ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid door dit incident, de eerdere geweldsincidenten en de reële kans op herhaling wordt het pand gesloten voor de duur van 30 dagen”, aldus de gemeente. “De sluiting is onderdeel van een breder pakket aan zichtbare en onzichtbare maatregelen.”

Het explosief werd vrijdagochtend rond 05.30 uur ontdekt bij de voordeur van de salon. Een woning boven het pand moest ontruimd worden. Het explosief is op een veilige locatie tot ontploffing gebracht.

Voor de beschieting in februari en het plaatsen van een explosief aan de Brink in Laren diezelfde maand werd eerder deze maand nog een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. Het doelwit was in beide gevallen een beautysalon van dezelfde eigenaar.

facebook

 

Door: ANP