Cel en taakstraf voor man die kopstoot aan agent gaf

Cel en taakstraf voor man die kopstoot aan agent gaf

Geplaatst op 17 mei 2023, om 14:39 uur

MAASTRICHT – De politierechter van de rechtbank in Maastricht heeft woensdag in een snelrechtzaak een 29-jarige man uit Eijsden wegens poging tot zware mishandeling veroordeeld tot 60 dagen gevangenisstraf waarvan 56 voorwaardelijk, en een taakstraf van 240 uur. De man heeft op 6 mei bij een tankstation in Maastricht een agent een kopstoot gegeven. Dat leidde tot flink letsel bij de agent, waaronder een gebroken neus.

De politie was die dag op een melding afgekomen dat mogelijk iemand onwel was geworden in een auto, die geparkeerd stond bij het tankstation. De agenten zagen in het voertuig een man die een levenloze indruk maakte en niet wakker te krijgen leek. Daarop tikten de agenten een ruitje van de auto in. Door het breken van de ruit werd de man wakker en gedroeg zich direct agressief tegen de agenten en medewerkers van het tankstation.

Toen de agenten hem probeerden te kalmeren gaf hij een van hen een kopstoot. Daarop werd de man aangehouden wegens fors geweld tegen een politieambtenaar.

De man moet zich ook twee jaar houden aan de voorschriften van de reclassering, sprak de rechter uit.