Politie Utrecht krijgt 11 tips binnen over Heulmeisje

Politie Utrecht krijgt 11 tips binnen over Heulmeisje

Geplaatst op 16 mei 2023, om 16:40 uur

UTRECHT  – De Utrechtse politie heeft elf tips binnengekregen over het zogenoemde Heulmeisje. Het is een van de negen Nederlandse zaken die op de lijst staan die hoort bij de campagne Identify Me van de Nederlandse, Duitse en Belgische politie en Interpol. Vorige week woensdag begonnen de organisaties de campagne om de identiteit te achterhalen van in totaal 22 meisjes en vrouwen die vermoedelijk zijn vermoord en vervolgens achtergelaten in een van de drie landen.

Het Heulmeisje is een van de bekendste Nederlandse zaken op de lijst. Haar stoffelijk overschot werd in 1976 bij voormalig parkeerplaats De Heul in Maarsbergen gevonden, verstopt onder aarde en takken. Het ging om een vermoedelijk nog jonge vrouw, zeer waarschijnlijk uit Duitsland.

“Hoewel er geen strafrechtelijke stappen meer kunnen worden genomen tegen de onbekende dader, door verjaring van de zaak, hoort de politie het nog steeds graag als mensen denken te weten wie dit meisje zou kunnen zijn, zodat eventuele familieleden kunnen worden geïnformeerd”, zo meldde de politie eerder.

De politie meldt dat de recherche de binnengekomen tips onderzoekt. Dinsdagavond besteedt Opsporing Verzocht meer aandacht aan de zoektocht.