Bewoners zorgcentrum door waterschade voorlopig niet naar huis

Bewoners zorgcentrum door waterschade voorlopig niet naar huis

Geplaatst op 16 mei 2023, om 16:20 uur

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL – Bewoners van achttien appartementen in een zorgcentrum in Ouderkerk aan den IJssel (Zuid-Holland) kunnen dinsdag niet terug naar huis vanwege waterschade. Volgens de veiligheidsregio Hollands Midden moeten ze voorlopig blijven slapen bij familieleden, vrienden of kennissen. Een deel van de woningen in het zorgcentrum werd dinsdag ontruimd vanwege de wateroverlast die ontstond in het ketelhuis van de cv-installatie.

Het water is door de brandweer weggehaald. De meterkasten in de achttien getroffen huizen zijn beschadigd en moeten worden vervangen voordat bewoners terug kunnen. Tot die tijd is er geen stroom in de huizen, waardoor bijvoorbeeld alarmsystemen niet werken.

Volgens de veiligheidsregio zijn de bewoners van het seniorencomplex zelfredzaam. De zorgorganisatie regelt onderdak voor mensen die niet bij bekenden terechtkunnen.