Politie: heksenjacht op vermoedelijke daders, maar ga geen eigen rechter spelen

Politie: heksenjacht op vermoedelijke daders, maar ga geen eigen rechter spelen

Geplaatst op 15 mei 2023, om 12:33 uur

VEENENDAAL – Een 43-jarige man uit Veenendaal en een 18-jarige jongen uit Ede zijn vastgezet op verdenking van betrokkenheid bij een ernstig geweldsincident. Het voorval vond plaats bij de ingang van een zwembad in Veenendaal, waar een 10-jarig meisje werd belaagd. De politie heeft gewaarschuwd voor een mogelijke heksenjacht op de vermoedelijke daders.

Het incident vond plaats op zondagmiddag rond 16.20 uur, een meisje van 10 jaar is door twee personen fors was mishandeld.  De politie kon snel een 18-jarige verdachte aanhouden op basis van aanwijzingen van omstanders. De 43-jarige verdachte werd even later thuis gearresteerd. Een woordvoerder van de politie heeft aangegeven dat er momenteel geen andere verdachten worden gezocht.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op om zich te melden.