Kalkoenen komen om het leven bij brand in trailer

Kalkoenen komen om het leven bij brand in trailer

Geplaatst op 15 mei 2023, om 08:49 uur

OIRSCHOT – Op de Beerschotseweg in het Brabantse Oirschot heeft in de nacht van zondag op maandag een trailerbrand plaatsgevonden. De brandweer werd om 0.50 uur gealarmeerd en kwam met twee blusvoertuigen en een watercontainer ter plaatse.

De vrachtwagen was geladen met kalkoenen en de brand was snel onder controle. De chauffeur wist zijn combinatie te stoppen en koppelde de brandende trailer los.  Bij de brand zijn een onbekend aantal kalkoenen om het leven gekomen. Een dierenarts is ingeschakeld om de nog levende kalkoenen te verzorgen en te behandelen. De exacte oorzaak van de brand is nog onbekend.

De Beerschotseweg was tijdens de bluswerkzaamheden afgesloten voor het verkeer.

Foto’s: Sander van Gils