Wateroverlast op Stationsplein leidt tot oproep brandweer

Wateroverlast op Stationsplein leidt tot oproep brandweer

Geplaatst op 15 mei 2023, om 09:29 uur

APELDOORN – Op zondagavond is de brandweer opgeroepen vanwege wateroverlast op het Stationsplein in Apeldoorn.

Om 21:00 uur was er een waterlekkage ontstaan bij Oops!, wat leidde tot veel water in het pand. Medewerkers van het bedrijf en de naastgelegen panden waren bezig om het water uit het pand te halen met bakken en trekkers, maar het water bleef hard doorlopen vanuit het plafond. Na ongeveer een halfuur had de brandweer de waterleiding kunnen afsluiten. Helaas kunnen veel spullen in het pand als verloren worden beschouwd. Het bovengelegen appartementencomplex zat nog zonder water totdat er een monteur kwam. Er bleek een gat in de hoofdleiding te zitten, waardoor 42 appartementen zonder water zaten.

Buurtbewoners konden water halen bij het lunchrestaurant Bollino’s, dat naast Oops! zat maar op een andere waterleiding was aangesloten.

Foto’s: Persbureau Heitink