Politie zoekt verder naar vermiste op IJsselmeer

Politie zoekt verder naar vermiste op IJsselmeer

Geplaatst op 14 mei 2023, om 11:21 uur

ENKHUIZEN – De politie is zondagochtend weer begonnen met zoeken naar de persoon die vermist is geraakt tijdens het varen op het IJsselmeer ter hoogte van Enkhuizen. De vermiste voer zaterdag op een zeiljacht op het meer, werd geraakt door een giek en viel in het water.

Een tweede persoon die op het zeilschip zat, sprong er achteraan, maar kon de drenkeling niet meer vinden.

De condities om te zoeken zijn goed, zegt een woordvoerder van de politie. “Er is goed zicht.” De politie gebruikt tijdens de zoektocht zondag opnieuw sonar, dit zijn geluidsgolven onder water. Hiermee kunnen personen of voorwerpen worden gedetecteerd. Rond 11.00 uur was de drenkeling nog niet gevonden.

LEES OOK: Vermiste persoon op IJsselmeer nog niet gevonden

Foto’s: Inter Visual Studio / Danielle Rood

 

Door: ANP