Vermiste persoon op IJsselmeer nog niet gevonden

Vermiste persoon op IJsselmeer nog niet gevonden

Geplaatst op 13 mei 2023, om 18:15 uur

ENKHUIZEN– De persoon die zaterdag op het IJsselmeer ter hoogte van Enkhuizen vermist raakte, is nog niet gevonden. De politie stopt voor nu met zoeken, maar gaat zondagochtend om 09.00 uur weer door, zo meldt een woordvoerster.

De vermiste persoon was aan het varen op een zeiljacht op het meer, toen hij of zij werd geraakt door een giek en in het water viel. Een tweede persoon die op het zeilschip zat, sprong er achteraan. Diegene kon de drenkeling niet meer vinden, waarna de Kustwacht werd ingeschakeld. Die riep de reddingsdienst in Enkhuizen op. Onder meer een vliegtuig van de Kustwacht en een helikopter hebben gezocht, waarna de politie het overnam.

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen heeft gezocht met sonar, geluidsgolven onder water. Of de vermiste persoon nog leeft, valt volgens de woordvoerster niet te zeggen. “In principe kan alles nog.”

Foto’s: Inter Visual Studio / Danielle Rood

 

Door: ANP