Zwarte rookwolken bij zeer grote brand in opslagloods

Zwarte rookwolken bij zeer grote brand in opslagloods

Geplaatst op 13 mei 2023, om 18:30 uur

DRACHTEN – In een loods op een industrieterrein in Drachten is zaterdag rond 17.45 uur een zeer grote brand ontdekt. Het vuur woedt aan Het Helmhout in deze Friese plaats, meldt de brandweer die met meerdere eenheden is uitgerukt om de brand te bestrijden. Er zijn geen gewonden gevallen.

Bij de brand komt veel zwarte rook vrij. Er is een NL-Alert verstuurd. Omwonenden die last hebben van de rook worden opgeroepen ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

In de loods van ongeveer 35 bij 40 meter ligt huisvuil, karton en plastic, aldus de brandweer. De loods binnengaan is te gevaarlijk, daarom wordt de brand van buitenaf bestreden. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat op voertuigen van het bedrijf die vlakbij het vrijstaande gebouw staan.

Foto’s: NoorderNieuws / Srfotografie

Door: ANP