Opnieuw explosies in Rotterdam, twee in een nacht

Opnieuw explosies in Rotterdam, twee in een nacht

Geplaatst op 13 mei 2023, om 09:47 uur

ROTTERDAM – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een tweede explosie plaatsgevonden in Rotterdam. Om 05.00 uur was er een ontploffing bij een woning op de Olmendaal aan de zuidkant van de stad. Omdat daarbij rook is ontstaan, wordt een aantal mensen nagekeken door ambulancepersoneel.

Enkele uren eerder was er een explosie bij de deur van een portiekflat aan de Bilderdijkstraat in het westen van Rotterdam. Bij die ontploffing rond 01.30 uur raakte niemand gewond. Wel is er schade aan het portiek.

De regio Rotterdam heeft de afgelopen maanden te maken met een groot aantal explosies. Dit jaar waren er al meer dan vijftig ontploffingen en dat zijn er meer dan in heel vorig jaar. De explosies worden in verband gebracht met ruzies in het drugsmilieu.

Ook in Amersfoort vond in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie bij een woning plaats, de tweede in evenzoveel dagen tijd in die stad. Bij beide incidenten raakte niemand gewond, wel noemt de politie de schade van de meest recente ontploffing “aanzienlijk”. Een ontploffing eerder in de week in Amersfoort werd veroorzaakt door een brandend voorwerp dat naar een huis werd gegooid.