Jongen (15) opgepakt om gefilmde mishandeling

Jongen (15) opgepakt om gefilmde mishandeling

Geplaatst op 11 mei 2023, om 21:56 uur

PIJNACKER – De politie heeft een vierde verdachte aangehouden voor de mishandeling van een oudere man in Pijnacker, waarvan een filmpje op internet is verschenen. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Delft, meldt de politie.

Eerder deze week zijn jongens van 13, 14 en 15 jaar uit Pijnacker aangehouden. De jongen van 13 is naar huis gestuurd. De politie onderzoekt nog zijn betrokkenheid.

De man werd maandagmiddag geslagen toen hij zijn hond uitliet aan de Nobellaan. Hij raakte lichtgewond.

Burgemeester Björn Lugthart uitte woensdag zijn verontwaardiging over het incident. “Dat jongeren mensen belagen, mishandelen en dit ook nog eens trots filmen, dat gaat er bij mij niet in. In Pijnacker-Nootdorp moet iedereen veilig over straat kunnen lopen.”

Door: ANP