Eén dode en drie vergiftigde honden bij ijsbaan

Eén dode en drie vergiftigde honden bij ijsbaan

Geplaatst op 11 mei 2023, om 22:05 uur

LICHTENVOORDE – Afgelopen week zijn er zeker drie honden vergiftigd tijdens het uitlaten bij de ijsbaan in Lichtenvoorde. Één van de honden heeft het niet overleefd. De gemeente Oost Gelre heeft een waarschuwing uitgegeven aan hondenbezitters en vraagt eigenaren van zieke honden om zich te melden.

Volgens de gemeente hebben de honden iets gegeten in het gras naast het pad rondom de ijsbaan. Thuis werden de honden zwak en begonnen ze te schuimbekken. De eigenaren hebben snel de dierenarts bezocht en hoewel twee honden herstellen, heeft één hond het niet overleefd.

Het is niet bekend wat voor stof de honden precies hebben binnengekregen, maar het was giftig. De dierenpolitie doet onderzoek naar de vergiftigingen en vraagt mensen met informatie om contact op te nemen met de boa’s van de gemeente. Hondenbezitters worden eraan herinnerd om hun viervoeter aangelijnd te houden en ervoor te zorgen dat de hond niets eet tijdens het uitlaten.