Blunder bij politie: ‘informatie en foto had nooit gepubliceerd mogen worden’

Blunder bij politie: ‘informatie en foto had nooit gepubliceerd mogen worden’

Geplaatst op 11 mei 2023, om 12:43 uur

LELYSTAD – De politie heeft een socialmediabericht over een zeven maanden oude baby die door de vader en moeder zou zijn afgestaan offline gehaald. De politie laat donderdag weten dat de informatie in het bericht van woensdag op Instagram met de bijgevoegde foto om privacyredenen niet geplaatst had mogen worden. Bovendien was een deel van de informatie in het bericht niet correct. De politie in Flevoland gaat intern opnieuw praten over de richtlijnen voor het plaatsen van informatie op sociale media.

“Het delen van dit soort berichten met een zorgvraagstuk heeft veel impact op een gezin. De politie doet daarom nooit uitspraken over zorgvraagstukken. Daarnaast staan er feitelijke onjuistheden over de situatie vermeld”, aldus de politie Midden-Nederland.

In het oorspronkelijke bericht van een wijkagent werd vermeld dat het kindje na een conflict tussen de ouders werd afgestaan aan de politie. De politie wil nu alleen kwijt dat het kindje via bemiddeling van spoedzorgorganisatie Veilig Thuis elders in Nederland is opgevangen.

De politie is verantwoordelijk voor het verstrekken van informatie aan de pers over gebeurtenissen.

Foto ter illustratie

 

Door: ANP