Automobilist vlucht voor politie en rijdt over plein met winkelend publiek

Automobilist vlucht voor politie en rijdt over plein met winkelend publiek

Geplaatst op 15 april 2023, om 11:20 uur

ALMERE – Een automobilist is vrijdagmiddag in Almere op de vlucht geslagen voor de politie. De bestuurder reed tijdens zijn vlucht over een plein waar winkelend publiek aanwezig was.

Agenten constateerde op de Hogering dat de auto niet was verzekerd en dat de AKP van het voertuig was verlopen. Toen ze de man een stopteken wilde geven, ging hij er vandoor. Volgens de politie reed de bestuurder in de Kruidenwijk over stoepen en fietspaden. Ook reed hij dwars over een plein waar winkelend publiek aanwezig was.

Uiteindelijk zette de bestuurder zijn voertuig aan de kant en besloot te voet verder te vluchten. Na een korte achtervolging werd hij in een tuin aangehouden. Agenten constateerde dat de man onder invloed was van drug en niet in het bezit was van een rijbewijs.