Omstanders filmen reanimatie op straat, tot ergernis bij hulpverleners

Omstanders filmen reanimatie op straat, tot ergernis bij hulpverleners

Geplaatst op 10 mei 2023, om 12:15 uur

DOESBURG – Woensdagochtend heeft er een reanimatie plaatsgevonden op straat in de Van Ubelstraat in Doesburg. Omstanders zouden met hun telefoon de reanimatie hebben gefilmd.

Even na 09:25 uur kwam de melding van de reanimatie binnen bij de meldkamer. Ter plekke was het slachtoffer de honden aan het uitlaten, waarna deze in elkaar zakte. Een omstander belde 112 waarna de burgerhulpverleners en de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, meerdere ambulances en de brandweer, werden met spoed opgeroepen. Ondanks de snelle inzet mocht de hulp niet meer baten en overleed het slachtoffer.

Omstanders
Een burgerhulpverlener verteld geïrriteerd dat tijdens de reanimatie meerdere omstanders hun telefoon pakte om de reanimatie die nog gaande was te filmen. Hij heeft de politie hierop geattendeerd, die er vervolgens wat van heeft gezegd. Een andere burgerhulpverlener meldt dat een man achter hun langs liep terwijl er nog werd gereanimeerd. De persoon in kwestie is vervolgens in een voortuin, vlak naast het slachtoffer, gaan staan om te kijken.

Doeken omhoog gehouden
Vanwege de omstanders, die stonden toe te kijken bij de reanimatie, werden er door de burgerhulpverleners en hulpdiensten doeken omhoog gehouden om het incident af te schermen. Ook hier hadden enkele omstanders maling aan en bleven ongestoord op hun plekje staan.

Foto’s: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink