Honderden campers en caravans verwoest door brand

Honderden campers en caravans verwoest door brand

Geplaatst op 10 mei 2023, om 20:03 uur

BLEISWIJK – Honderden campers en caravans zijn woensdagavond verwoest door een brand in een opslagloods aan de Anjerweg in Bleiswijk, meldt een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Meerdere hallen zijn afgebrand. De veiligheidsregio waarschuwt voor vrijgekomen roet- en glasdeeltjes die mogelijk neerkomen tot aan Waddinxveen.

De ruim driehonderd campers en caravans waren opgeslagen in meerdere hallen, die allemaal vlam hebben gevat. Er zijn geen slachtoffers gevallen, aldus de woordvoerder. Om 22.40 uur meldde de veiligheidsregio dat de brandweer de brand meester was.

Eerder gaf Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond het dringende advies aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten. “Tevens is het van belang voor de omliggende kassen dat zij ook de kassen sluiten.” Eerder woensdagavond ging al een NL-Alert uit naar omwonenden. Rijkswaterstaat waarschuwde wegens de rook weggebruikers op de A12.

https://twitter.com/paulwump/status/1656353368619511834/photo/1