Problemen op weg en spoor door regen en onweer

Problemen op weg en spoor door regen en onweer

Geplaatst op 7 mei 2023, om 18:37 uur

AMSTERDAM– In en rond Amsterdam zijn problemen op het spoor en op de weg door regenval en het onweer dat zondagmiddag over een deel van het land trekt. Door een blikseminslag rijden er minder treinen van en naar Amsterdam Centraal. Bij Amsterdam-Sloterdijk is een weg onder water komen te staan, waardoor twee rijstroken dicht zijn.

ProRail meldt dat er geen treinverkeer mogelijk is tussen Amsterdam en Utrecht, Weesp en Watergraafsmeer. Richting Leiden en Rotterdam rijden minder treinen door een gestrande trein.

Code geel geldt voor Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers goed op te letten en bij slecht weer de rijstijl aan te passen. Volgens het KNMI is het slechte weer zondagavond weer voorbij.

Op beelden op sociale media is te zien dat onder andere in de Brabantse plaatsen Eindhoven en Nuenen de straten zijn ondergelopen. “Veel overlast van de zware regenbui”, tweet een wijkagent vanuit Nuenen.

Ook zaterdag kregen delen van het land te maken met hevige regenval. Zo dreigde een verzakking van een perron op het station Haren. Treinverkeer werd tijdelijk stilgelegd. Ook straten liepen onder in deze Groningse plaats.

Door: ANP