Politie zoekt nog naar slachtoffer die op spoor werd geduwd

Politie zoekt nog naar slachtoffer die op spoor werd geduwd

Geplaatst op 7 mei 2023, om 10:50 uur

AMSTERDAM – De politie is nog altijd op zoek naar het slachtoffer en de daders van de mishandeling vrijdagavond op het station Bijlmer Arena in Amsterdam. Een jongen of man werd daar door een grote groep geschopt en geslagen en op het spoor geduwd. Zaterdagavond riep de politie betrokkenen op zich te melden, maar volgens een woordvoerder zondagochtend heeft die oproep nog niets opgeleverd.

De politie publiceerde op sociale media ook beelden waarop de verdachten te zien zijn. Omdat zij vermoedelijk van jonge leeftijd zijn, zijn hun gezichten onherkenbaar gemaakt. Indien nodig zullen de beelden later herkenbaar worden gedeeld, zegt de politie.

De mishandeling gebeurde vrijdagavond rond 21.25 uur. Op beelden van het incident is te zien dat iemand in een blauw vest keihard tegen zijn hoofd wordt getrapt, terwijl hij op de grond ligt. Op een gegeven moment weet het slachtoffer op te staan, maar wordt vervolgens het spoor op geduwd. De politie ziet de zaak als poging tot doodslag.

Door: ANP