Man (38) aangehouden voor agressief gedrag tegen politie.

Man (38) aangehouden voor agressief gedrag tegen politie.

Geplaatst op 6 mei 2023, om 08:55 uur

TERNEUZEN – De politie heeft vrijdagavond rond 19:30 uur in de Van der Peijstraat een agressieve man aangehouden.

Agenten liepen op straat op het moment dat de verdachte, een 38-jarige man uit Terneuzen, naar een van de agenten toekwam en hem beledigde en zich agressief gedroeg. De man was niet te kalmeren waardoor een agent het stroomstootwapen moest gebruiken. Daarna werd hij aangehouden en naar een cel gebracht. Tegen hem is aangifte gedaan

Publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak wordt verhoogd.