Hevige regen veroorzaakt overlast, treinverkeer weer hervat

Hevige regen veroorzaakt overlast, treinverkeer weer hervat

Geplaatst op 6 mei 2023, om 17:25 uur

HAREN  – Het treinverkeer tussen Groningen Europapark en Assen wordt weer opgestart nadat het eerder op zaterdag stil kwam te liggen door een verzakking van het perron op station Haren. Dit had te maken met hevige regenval in de plaats, zei ProRail eerder. De perrons zijn weer vrijgegeven, het definitieve herstel van de verzakking zal “later plaatsvinden”.

De NS zette stopbussen in tussen Groningen en Assen om reizigers op hun plek van bestemming te krijgen. Het KNMI kondigde eerder al code geel af voor Groningen tot 18.00 uur vanwege “pittige onweersbuien”.

Op foto’s is te zien dat de fiets- en voetgangerstunnel bij station Haren blank staat. Op sociale media verschijnen daarnaast foto’s van ondergelopen straten in Haren.

Foto’s Rick ten Cate