Bevrijdingsfestival Groningen om 17.30 uur hervat

Bevrijdingsfestival Groningen om 17.30 uur hervat

Geplaatst op 5 mei 2023, om 14:49 uur

GRONINGEN – Het bevrijdingsfestival in het Stadspark in Groningen wordt om 17.30 uur weer hervat. Een half uur eerder gaat het terrein weer open voor bezoekers, laat organisator Ebel Jan van Dijk weten. Vrijdagmiddag werd het festival ontruimd vanwege naderend slecht weer.

Om 17.30 uur staat een optreden van The Opposites gepland. De show van Froukje, een van de ambassadeurs van de vrijheid dit jaar, die voor 15.55 uur geprogrammeerd stond is geannuleerd. “We vinden het echt ontzettend jammer. Den Haag en Haarlem gaan vooralsnog gewoon door!”, zegt de zangeres op Instagram.

De organisatie van het festival in Groningen zegt bezig te zijn met een uitsmijter. “Zo hopen we het festival goed neer te kunnen zetten”, zegt Van Dijk. De optredens mogen ook iets langer doorgaan.

Eerder op de dag werd ook het bevrijdingsfestival in Zwolle tijdelijk stilgelegd vanwege slechte weersomstandigheden.