Tweede verdachte aangehouden in zaak explosie Rotterdam-Zuid

Tweede verdachte aangehouden in zaak explosie Rotterdam-Zuid

Geplaatst op 2 mei 2023, om 14:13 uur

ROTTERDAM – De politie heeft een 19-jarige man uit Spijkenisse aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de explosie in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een winkel aan de Strevelsweg in de Rotterdamse wijk Feijenoord. Eerder hield de politie al een 21-jarige Rotterdammer aan in deze zaak. Hij zit nog vast.

Omwonenden hoorden in Rotterdam-Zuid meerdere harde knallen, daarna brak brand uit, maar niemand raakte gewond. Getuigen zagen twee mannen er op een scooter vandoor gaan.

De afgelopen week was er iedere dag wel ergens een incident in Rotterdam. Op de Crooswijkseweg in Rotterdam-Noord alleen al waren vier ontploffingen. Ook in de nacht van zaterdag op zondag was het daar weer raak bij een toko waar een nacht eerder al verdacht materiaal werd gevonden.

De politie heeft sinds afgelopen weekend het nachtelijk toezicht in de stad verscherpt. Dit jaar zijn al ruim vijftig ontploffingen in Rotterdam geweest, meer dan in heel vorig jaar. De incidenten worden vooral gelinkt aan de drugshandel. Criminelen zouden het gemunt hebben op concurrenten en familieleden van rivaliserende handelaren.