Schot gelost bij gewelddadige beroving voor fietsen

Schot gelost bij gewelddadige beroving voor fietsen

Geplaatst op 26 april 2023, om 13:11 uur

ROOSENDAAL – De politie heeft woensdagochtend bekendgemaakt dat bij een beroving in Roosendaal dinsdagavond, waarbij drie jongens van zestien jaar werden bestolen van hun fietsen, een van de overvallers een schot heeft gelost.

De daders, twee jongens van naar schatting 17 à 18 jaar oud, wilden de telefoons van de slachtoffers hebben en grepen naar een vuurwapen toen deze niet werden afgegeven. Bij een vluchtpoging van een van de jongens loste een van de overvallers een schot. Er raakte niemand gewond, maar de overvallers wisten wel de fietsen en een paar airpods buit te maken.

De politie heeft een summier signalement van de daders vrijgegeven. Beiden droegen donkere kleding en hadden een baard. De recherche is een onderzoek gestart en de slachtoffers hebben aangifte gedaan. Het Burgernetbericht dat na de beroving werd verspreid, vermeldde drie jongens van 16 à 17 jaar oud. Dit blijkt dus niet te kloppen en de politie is nog op zoek naar de twee daders.