Drugs spoor op straat na woningoverval, bewoner aangehouden

Drugs spoor op straat na woningoverval, bewoner aangehouden

Geplaatst op 26 april 2023, om 10:14 uur

EINDHOVEN – Op woensdagochtend heeft er een overval plaatsgevonden in een appartement aan de Echternachtlaan in Eindhoven.

Achter de flat is een pakket met harddrugs gevonden, wat doet vermoeden dat de daders daarop uit waren. Terwijl de agenten bezig waren met sporenonderzoek in de woning, zagen zij iets opvallends aan de achterkant van de flat. Er lag namelijk een wit poederspoor over het grasveld, de stoep, een fietspad en de weg. Hierdoor lijkt het alsof de overval plaatsvond om de drugs te stelen.

Het vermoeden is dat de drugs vanaf het balkon naar beneden zijn gegooid. Vervolgens zijn de zakken naar de Genovevalaan gedragen en ingeladen in een geparkeerde auto. Op het grasveld onder het appartement is een pakket achtergebleven en het spoor leidt naar een nu leeg parkeervak. Waarschijnlijk zijn de pakketten beschadigd geraakt tijdens de val vanaf vijf hoog.

De politie heeft laten weten dat het in ieder geval om drugs gaat, maar het is nog niet duidelijk om wat voor soort drugs het precies gaat. Momenteel voeren de agenten een buurtonderzoek uit en wordt er gekeken of er camerabeelden beschikbaar zijn.

Foto’s: Emergency Response Photographer