Twee minderjarige jongens aangehouden na melding van straatroof

Twee minderjarige jongens aangehouden na melding van straatroof

Geplaatst op 26 april 2023, om 10:39 uur

HOOFDDORP– De politie heeft dinsdagmiddag 25 april twee minderjarige jongens aangehouden na melding van een straatroof aan het Leenderbos in Hoofddorp.

Omstreeks 16.20 uur kreeg de politie de melding binnen. Een minderjarige jongen stond samen met zijn vriend te wachten op een andere vriend om te gaan voetballen, toen zij door twee jongens werden benaderd. Ze spraken de jongens aan en dwongen hen om hun persoonlijke bezittingen af te staan. Uiteindelijk lukte het om onder bedreiging van een mes de persoonlijke bezittingen van een van de twee vrienden weg te nemen. Vervolgens renden zij ervandoor.

Nadat de politie werd gealarmeerd werd direct een onderzoek gestart. Zo werd onder andere een helikopter ingezet. Na een zoekslag in de omgeving wisten agenten twee minderjarige jongens aan te houden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.