Voor tweede nacht op rij explosie in dezelfde straat

Voor tweede nacht op rij explosie in dezelfde straat

Geplaatst op 25 april 2023, om 08:47 uur

ROTTERDAM– Aan de Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk heeft voor de tweede nacht op rij een explosie plaatsgevonden. Dinsdag om 04.50 uur was het raak aan de overkant van een woningencomplex waar maandag rond dezelfde tijd een explosief was afgegaan in een portiek, waardoor alle woningen van het complex korte tijd ontruimd moesten worden.

De nieuwe explosie zorgde voor beschadigingen aan een portiek, ruit en een auto, meldt de politie. Er zijn geen gewonden gevallen.

Ook in de Van Speykstraat in de wijk Het Oude Westen is in dezelfde nacht een explosief afgegaan bij een portiek. De schade was aanzienlijk. Het glas lag over de straat verspreid en enkele geparkeerde auto’s raakten beschadigd. Ook bij deze ontploffing vielen geen gewonden.

De explosies gebeurden binnen twee uur achter elkaar. De politie onderzoekt nog of er een verband bestaat tussen beide incidenten.

Rotterdam wordt sinds enkele jaren geteisterd door explosies bij woningen en bedrijfspanden verspreid over de hele stad. Het vermoeden is dat de incidenten verband houden met de drugshandel. De politie heeft extra agenten op straat op de plaatsen en tijden waarop de risico’s het hoogst zijn. Ook is er extra opsporingscapaciteit voor de onderzoeken naar de explosies en probeert de politie met interventies nieuwe ontploffingen te voorkomen.

Door: ANP