Neef Ridouan Taghi in Utrecht aangehouden wegens drugshandel

Neef Ridouan Taghi in Utrecht aangehouden wegens drugshandel

Geplaatst op 22 april 2023, om 18:01 uur

UTRECHT  – Anouar T., de neef van topcrimineel Ridouan Taghi is vrijdag opgepakt wegens drugshandel, heeft advocaat Bas Janssen bevestigd na berichtgeving in De Telegraaf. Janssen staat T. bij in de zaak over de moord op advocaat Derk Wiersum, waarin hij eerder was opgepakt. Volgens de raadsman vertegenwoordigt T. in de nieuwe zaak zichzelf.

Anouar T. werd eerder al opgepakt voor het medeplegen van de moord op advocaat Derk Wiersum. Hij zou volgens het Openbaar Ministerie een aansturende rol hebben gehad door onder meer gestolen auto’s te leveren aan de schutter of schutters.

Vrijdag is ook de advocaat van Ridouan Taghi, Inez Weski aangehouden. Ze wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die bezig is met internationale drugshandel en witwassen. Ook wordt ze verdacht van het schenden van geheimen. Ze zou informatie van Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught met zijn contacten in de buitenwereld hebben gedeeld.

Door: ANP