Pinpassen gestolen: Twee scholen bestolen van duizenden euro’s

Pinpassen gestolen: Twee scholen bestolen van duizenden euro’s

Geplaatst op 19 april 2023, om 10:35 uur

FRIESLAND – Volgens de politie in Noordoost-Fryslân zijn twee scholen bestolen voor duizenden euro’s. De dieven hebben bankpassen en de bijbehorende pincodes gestolen en hebben vervolgens geld opgenomen. De namen van de scholen zijn niet bekendgemaakt.

Naar verluidt werden de scholen afgelopen week door hun bank geïnformeerd over verdachte pintransacties. Er waren duizenden euro’s opgenomen op meerdere locaties in Nederland. Bij beide scholen werden de pincodes in de buurt van de passen bewaard. Bij één van de scholen werden meerdere kasten opengebroken. De politie vermoedt dat de passen overdag zijn gestolen, toen de scholen geopend waren.

Er zijn aanwijzingen dat er nog eens drie scholen in Fryslân bankpassen zijn gestolen, maar er zijn nog geen aangiftes ontvangen.