Poolse man rijdt onder invloed in spookvoertuig, met stiletto in portier

Poolse man rijdt onder invloed in spookvoertuig, met stiletto in portier

Geplaatst op 19 april 2023, om 10:59 uur

BABBERICH – Gisteren heeft de Marechaussee een controle uitgevoerd op de Rijksweg A12 bij Babberich, hierbij is een 33-jarige Poolse man aangehouden.

Hij reed als bestuurder onder invloed van amfetamine en cannabis in een ‘spookvoertuig’. In het bestuurdersportier lag een stiletto en verder onderzoek in de auto leverde in een verstopplek meerdere ‘Poolse sleutels’ op en stickers van framenummers van fietsen. De auto, het mes en de spullen om fietsen te stelen zijn in beslag genomen. De bestuurder is voor deze feiten aangehouden en naar de brigade overgebracht . De passagier, een 30-jarige Pool, is ter plaatse verhoord met betrekking tot de aangetroffen spullen.

De bestuurder bleek al bekend voor meerdere (fiets-) diefstallen in Nederland. Spookvoertuigen zijn auto’s die niet op naam gesteld zijn en waarvan bekend is dat ze door criminelen gebruikt worden om zich anoniem te verplaatsen.